Etsi sivuilta
Youtube LinkedIn
Tradenomi_liiket_k2016

Tradenomi (AMK), liiketalous

Liiketalouden AMK-tutkinto

 • Opiskeluaika 3,5 vuotta
 • Laajuus 210 opintopistettä
 • Harjoittelua 30 opintopistettä
 • Voit valmistua nopeammin henkilökohtaisen opintosuunnitelman avulla
 • Syksyllä 2016 aloituspaikkoja 50
 • Haku kevään yhteishaussa 16.3.-6.4.2016
 • Valintakokeet pidetään 10.6.2016 Kouvolassa
 • Kokeeseen kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat
 • Valintakoe muodostuu ennakkomateriaaliin pohjautuvasta monivalintatehtävästä, matemaattis-loogista-ajattelua mittaavasta tehtävästä ja opettajien ryhmähaastattelusta tai esseestä.
 • Valintakokeen ennakkomateriaali julkaistaan ajalla 9.5.- 10.6.2016 verkkosivuillamme täällä.

Opiskelupaikka

Kasarminmäen kampus, Kouvola

Liiketalouden osaajaksi

Liiketalouden koulutus vastaa elinkeinoelämän haasteisiin antamalla sinulle laaja-alaiset tiedot liiketoimintaprosesseista.

Opiskelijahaastattelu: lue lisää Tiia Oksasen mietteitä Kyamkista ja liiketalouden opiskelusta täältä.

 

Liiketoiminnan, markkinoinnin, talouden, juridiikan, logistiikan ja tietotekniikan opinnot luovat tradenomin osaamisen perustan. Niissä panostetaan myös monikulttuurisen toimintaympäristön vaatimiin viestintä- ja yhteistyötaitoihin.

Kyamkissa sinulla on mahdollisuus opiskella 15 opintopistettä englanninkielisinä opintoina. Voit kansainvälistyä myös lähtemällä ulkomaille vaihtoon opiskelemaan tai harjoitteluun. Voit myös toimia kansaivälisten opiskelijoiden tuutorina ja kasvattaa kansainvälistä osaamistasi sen kautta.

Opintojen myötä ammatillinen osaamisesi kehittyy alaan liittyvien tietojen, taitojen ja asenteiden sekä yleisten työelämävalmiuksien oppimisen kautta. Saavutat nämä opintoihin liittyvien teoreettisten ja käytännöllisten osioiden avulla.

Liiketalouden koulutuksen osaamistavoitteisiin kuuluvat laaja-alainen liiketoimintaosaaminen, johtamis- ja esimiesosaaminen, oikeudellinen osaaminen, viestintä-, projekti-, yrittäjyysosaaminen sekä kielten osaaminen.

Tradenomin ydinosaamisen saat haltuusi kuudella opintomoduulilla, joista neljä opiskellaan ensimmäisen lukuvuoden aikana. Niiden avulla saat kattavan perusosaamisen liiketoiminnan eri osa-alueilla.

Laajuutta osaamiseen tarjoavat valinnaiset Venäjä-opinnot, johtamisopinnot ja liikekielet, sekä kansainvälinen opiskelijavaihto- ja harjoitteluverkosto. Omaa yrittäjyyttä voit alkaa rakentamaan jo opintojesi aikana lisäämällä vapaasti valittaviin yrittäjyysopintoja. Vapaavalintaiset yrittäjyysopinnot tarjoavat sinulle loistavan mahdollisuuden rakentaa omaa yrittäjyyttä jo opiskeluaikanasi.

Ydinosaamisen lisäksi syvennät osaamistasi yhdellä liike-elämän osa-alueella. Vaihtoehtoina ovat taloushallinto sekä julkishallinto ja juridiikka.

 • Julkishallinto ja juridiikka

Julkishallinnon ja juridiikan opinnoissa perehdyt Suomen oikeusjärjestelmään sekä viranomaistoimintaan ja yksityisoikeuteen. Sinulla on mahdollisuus suorittaa myös kansalliset oikeustradenomin opinnot. Edellytyksenä on juridiikan vaihtoehtoisten ammattiopintojen suorittaminen.

Saat valmiudet toimia valtion ja kunnan hallinnollisissa tehtävissä sekä yrityksissä oikeudellista perusosaamista vaativissa tehtävissä. Tehtävänimikkeitäsi valmistumisen jälkeen voivat olla esimerkiksi käräjäsihteeri, kihlakunnanulosottomies, asianajosihteeri ja vakuutussihteeri.

 • Taloushallinto

Taloushallinnon opinnoissa syvennät osaamistasi yrityksen talouden hoidossa, analysoinnissa ja suunnittelussa sisäisen laskennan, kirjanpidon, verotuksen ja tilinpäätösten osa-alueilla. Koulutukseen kuuluvat myös alan tietojärjestelmien hallinta. Teoria kulkee käsi kädessä taloushallinnon lainsäädännön kanssa.

Opinnot antavat valmiudet suunnittelu-, valvonta- ja esimiestehtäviin taloushallinnon alalla. Taloushallinnon opinnot suorittanut voi työllistyä esimerkiksi talousjohtajan, taloushallinnon suunnittelijan, taloussihteerin, talouspäällikön, pankkitoimihenkilön tai kirjanpitäjän tehtäviin.

Monipuoliset työllistymismahdollisuudet

Tradenomi (AMK) -tutkinnon suoritettuasi sinulla on monipuoliset mahdollisuudet sijoittua työelämään. Voit työskennellä julkisella sektorilla esimerkiksi kunnalla tai valtiolla. Työpaikkasi voi olla yrityksessä tai voit itse ryhtyä yrittäjäksi. Saat valmiudet toimia liiketalouden osaajana myös kansainvälisellä tasolla.

Tradenomina työskentelet liiketalouden asiantuntijana tehtävissä, joissa osaamisvaatimuksiin kuuluvat suunnittelu-, toteutus-, organisointi- ja johtamistaidot.

Valintaperusteet ja lisätietoja

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan valintaperusteet

Lisätietoja hakemisesta
hakijapalvelut(at)kyamk.fi

Lisätietoja koulutuksesta
Opiskelijapalveluneuvoja Paula Saarinen, puh. 044 702 8651

 

Lue lisää liiketalouden koulutuksesta!

 

Tälle sivulle pääset nopeimmin osoitteella www.kyamk.fi/liiketalous.

Muokattu: 30.6.2016 12:55
Hakijapalvelut

Student | Staff  
Katso kaikki bannerit »