Etsi sivuilta
Youtube
Ylakuva_vkhaku2015

Uusi korkeakouluhaku syksyllä 2014

Uusi ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteinen yhteishaku otetaan käyttöön syksyn 2014 yhteishaussa. Tämä tarkoittaa sitä, että ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutustarjonta ja hakupalvelut löytyvät syksyn 2014 yhteishausta lähtien osoitteesta www.opintopolku.fi.

Syksyn yhteishaku 2014 tammikuussa 2015 alkavaan koulutukseen on 8.–22.9.2014.

Miten haetaan?

Syksyn 2014 yhteishausta lähtien korkeakouluihin haetaan yhdellä sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakemukseen voi merkitä enintään kuusi hakutoivetta, jotka täytyy priorisoida mieluisuusjärjestykseen hakuaikana. Opiskelijavalinnassa hakijalle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa: hakutoivejärjestyksessä sitä kaikkein mieluisinta, johon valintapisteet riittävät.

Yhteisessä korkeakouluhaussa on mukana yliopistokoulutuksen lisäksi kaikki ammattikorkeakoulujen tutkintoon johtava koulutus, joten uudessa yhteishakujärjestelmässä ei enää järjestetä erikseen aikuiskoulutuksen tai vieraskielisen koulutuksen yhteishakua.

Syksyn yhteishaussa hakuaika on sama kaikille, mutta kevään yhteishaussa tulee olemaan kaksi samaan yhteishakuun kuuluvaa hakuaikaa. Ensimmäinen hakuaika on tammi-helmikuussa, jolloin on haettavana vieraskielistä koulutusta sekä tiettyjä yliopistojen taidealojen koulutuksia. Toinen hakuaika on maalis-huhtikuussa ja silloin haettavana on muut ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutukset.

Kiintiöt

Korkeakoulut voivat syksyn 2014 yhteishausta lähtien myös halutessaan varata osan aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville. Kukin korkeakoulu voi itse päättää, ottaako tällaisia kiintiöitä käyttöön.

Olet ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva, jos:

  •     et ole ennestään suorittanut suomalaista korkeakoulututkintoa
  •     et ole ottanut opiskelupaikkaa vastaan kevään 2014 yhteishausta tai sen jälkeen

Jos olet ottanut opiskelupaikan ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta vastaan vuonna 2013 tai aiemmin, mutta et ole suorittanut tutkintoa loppuun saakka, olet yhä "ensikertalainen".

Opintopolku.fi

Muokattu: 7.1.2015 08:25

Opiskelijaintra |
Katso kaikki bannerit »